zoom_dogadjaj_15.12.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Održan događaj “Saznaj zašto lokalna zajednica treba da se pita”

Povodom otvaranja konkursa za program “Fondacija našeg kraja” u Bosni i Hercegovini, Trag fondacija je u utorak, 15.12.2020. godine, organizovala online događaj pod nazivom Saznaj zašto lokalna zajednica treba da se pita.

Moderator događaja Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik portala Buka, na sesiji je ugostio:

  • Mariju Mitrović, direktoricu za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji;
  • Vjekoslava Vukovića, koordinatora programa filantropije u Trag fondaciji;
  • Vesnu Bajšanski-Agić, izvršnu direktoricu Fondacije Mozaik;
  • Jasnu Jašarević, izvršnu direktoricu Fondacije tuzlanske zajednice.

Marija i Vjekoslav iz Trag fondacije su upoznali posjetioce događaja sa programom “Fondacija našeg kraja” u BiH, načinima rada lokalnih fondacija i prilikom za unaprijeđenje zajednica u kojima žive. Vesna Bajšanski-Agić podsjetila je zašto je za Bosnu i Hercegovinu važan razvoj lokalne filantropije i lokalnih fondacija, a Jasna Jašarević je podijelila višegodišnje iskustvo Fondacije tuzlanske zajednice, kao autentične lokalne fondacije u BiH.

U drugom dijelu događaja, veliki broj prisutnih imao je priliku da postavi pitanja učesnicima tribine i da razmjeni iskustva na temu lokalne filantropije i mogućnosti za prikupljanje sredstava u zajednici.

Cijelokupni snimak ovog događaja možete pogledati ovde:

Trag fondacija uz podršku Porticus fondacije i u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice, Fondacijom Mozaik, Mrežom za izgradnju mira i Fondacijom Hastor, je početkom decembra pokrenula program i konkurs „FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” sa ciljem da podstakne osnivanje lokalnih fondacija u Bosni i Hercegovini.

#LokalneFondacije #ZajednicaSePita

Devet inicijativa dobilo podršku Lokalne fondacije Zenica

Inicijativna grupa okupljena oko ideje pokretanja Lokalne fondacije Zenica je tokom jeseni 2022. sprovela svoj prvi konkurs za podršku malim inicijativama i projektima udruženja građana i neformalnih grupa i podržala devet projekata koji će biti provedeni tokom zime i proljeća 2022-2023. godine, na teritoriji Grada Zenica.