Pozivnica - sajt
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zoom događaj: Saznaj zašto lokalna zajednica treba da se pita

Povodom otvaranja konkursa za program “Fondacija našeg kraja” Trag fondacija organizuje online događaj pod nazivom “SAZNAJ ZAŠTO LOKALNA ZAJEDNICA TREBA DA SE PITA” koji će se održati u utorak 15.12.2020. godine u periodu od 11:00 do 12:00 na Zoom aplikaciji.

Ukoliko želite da prisustvujete događaju, molimo vas da se prijavite preko linka: https://bit.ly/lokalnefondacije na kom ćete pronaći Zoom link za događaj.

Učestvuju:

  • Marija Mitrović, direktorica za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji
  • Vjekoslav Vuković, koordinator programa filantropije u Trag fondaciji
  • Vesna Bajšanski-Agić, izvršna direktorica Fondacije Mozaik
  • Jasna Jašarević, izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice

Moderator događaja je glavni i odgovorni urednik portala Buka, Aleksandar Trifunović.

Tokom ovog događaja ćete imati priliku da saznate više o tome šta su lokalne fondacije i zašto su važne za razvoj lokalnih zajednica u BiH, kao i da postavite pitanja na ovu temu svim učesnicima.

Trag fondacija, uz podršku Porticus fondacije i u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice, Fondacijom Mozaik, Mrežom za izgradnju mira i Fondacijom Hastor, je početkom decembra pokrenula program i konkurs „FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” u Bosni i Hercegovini, koji ima za cilj osnivanje lokalnih fondacija u BIH.

Lokalne fondacije su se pokazale kao ključni pokretač promjena u zajednici, jer pokreću, inspirišu i osnažuju građane da se udruže i poboljšaju svoje neposredno okruženje. Postoje u cijelom svijetu i svakodnevno rade na prikupljanju sredstava od pojedinaca i kompanija u svojim zajednicama, kako bi tim sredstvima, uz energiju i znanje, podržale svoje sugrađane i njihove inicijative u zalaganjima da svijet učine boljim za sve.

Kroz program “FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” svim neformalnim grupama koje budu izabrane Trag fondacija će pružiti edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku, kao i okvir za saradnju sa drugim fondacijama u zemlji i regiji.

Ukoliko želite da prisustvujete događaju, molimo vas da se prijavite preko linka: https://bit.ly/lokalnefondacije na kom ćete pronaći Zoom link za događaj.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/394679701978553

Prvi fandrejzing uspjesi lokalnih fondacija

Zadatak svake grupe je da prikupi 15.000 eura od pojedinaca i kompanija, a sav prikupljeni novac će biti dupliran od strane Trag fondacije i u konačnici iskorišten za podršku malim inicijativama i projektima iz lokalnih zajednica u kojim ove grupe djeluju.